ΕΛ | ΕΝ

press enter to searchNews

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

May 15, 2020

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ο.Λ.Λ. Α.Ε., πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία του Οργανισμού συνάντηση εργασίας με τους επιχειρηματίες των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης λιμένος, παρουσία της Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των δυσχερών συνεπειών του κορωνοϊού και η προετοιμασία για την επιστροφή στην κανονικότητα, ενόψει του επικείμενου ανοίγματος των καταστημάτων την 1/6, αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας. Ύστερα από έναν παραγωγικό διάλογο, η πρόταση που τέθηκε είναι η πιλοτική εφαρμογή «πεζοδρόμησης», με κλείσιμο του παραλιακού δρόμου, για ορισμένες ώρες της ημέρας. Το μέτρο αυτό είχε ψηφιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο ήδη από το 2015, αλλά δεν είχε τύχει εφαρμογής. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία και δεδομένων των μέτρων που θα επιβληθούν στις επιχειρήσεις, με τήρηση αποστάσεως ασφαλείας και λειτουργία των καταστημάτων με περιορισμένη πληρότητα, η πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου θα βοηθήσει την όσο πιο εύρυθμη λειτουργία τους, με τη δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον δρόμο, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα και την ασφάλεια, τόσο των πελατών τους, όσο και των πεζών που θα μπορούν να κάνουν περίπατους χωρίς κίνδυνο.

Αφού λήφθηκαν οι εκατέρωθεν απόψεις, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες, ώστε να προωθηθεί κατά το δυνατόν συντομότερο η «πεζοδρόμηση», εν αναμονή και της έκδοσης σχετικής ΠΝΠ από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και ενόψει του επερχόμενου ανοίγματος των καταστημάτων και της έλευσης του καλοκαιριού, που θα αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα.

LAVRIO PORT AUTHORITY

The company with the name “Lavrio Port Authority SA” was established in 2001, based on Law 2932/2001 “Conversion of Port Funds into Societes Anonymes”

FIND US

CONTACT

Copyright 2020 oll.gr. All right reserved.