ΕΛ | ΕΝ

πατήστε enter για να αναζητήσετεΤΟΜΕΑΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑΣ

Γενικές Πληροφορίες

Το λιμάνι του Λαυρίου είναι ιδανικό για την υποδοχή και εξυπηρέτηση της ακτοπλοΐας. Η γεωγραφική θέση εξασφαλίζει τη συντομότερη διαδρομή μεταξύ Αττικής και Κυκλάδων.

Στην τρέχουσα περίοδο δραστηριοποιούνται στο λιμάνι πλοία πέντε ακτοπλοϊκών εταιρειών συνδέοντας το Λαύριο με την Κέα, την Κύθνο, τον Άγιο Ευστράτιο, τα Ψαρά, την Λήμνο, την Άνδρο, την Τήνο, τη Σύρο και την Καβάλα. Μέσω Σύρου διευρύνονται οι ταξιδιωτικές δυνατότητες τόσο σε μεγάλο πλήθος νησιών των Κυκλάδων, όσο και η οδική πρόσβαση σε πλήθος πόλεων της Βόρειου Ελλάδος.

Στο λιμάνι του Λαυρίου η ακτοπλοΐα εξυπηρετείται από νέο-κατασκευασμένα κρηπιδώματα με εννέα ράμπες και δυο σύγχρονα finger piers, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν κάθε είδους πλοία. Στον τομέα της ακτοπλοΐας μπορούν επίσης να εξυπηρετηθούν πλοία που εκτελούν την ετήσια ακινησία τους και αναζητούν ασφαλές καταφύγιο διαχείμασης,  ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων, που καθιστούν γειτονικούς λιμένες λιγότερο  ασφαλείς.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» συστάθηκε το 2001, βάσει του Ν.2932/2001 «Μετατροπή Λιμενικών Ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες»

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ