ΕΛ | ΕΝ

πατήστε enter για να αναζητήσετεNέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7 Σεπτεμβρίου, 2022

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ» – ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.30, στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη, ένα χρόνο μετά το θανατό του, η Χορωδία Λαυρίου και η Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου ΑΕ, συνδιοργανώνουν τη συναυλία «Στη γειτονιά των Αγγέλων», αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή του Λιμένος Λαυρίου, αρμοδιότητας ΟΛΛ ΑΕ.

Στη συναυλία θα παρουσιασθούν αποσπάσματα από τα έργα του συνθέτη μελοποιημένης ποίησης των Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Τάσου Λειβαδίτη, Γιώργου Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Γιάννη Θεοδωράκη, Μάνου Ελευθερίου, Νίκου Γκάτσου και Κώστα Βάρναλη.

Η Συναυλία θα είναι ένα πλέγμα μουσικής και λόγου ανάμεσα σε ένα λαϊκό τραγουδιστή, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη, τη Χορωδία Λαυρίου και έναν ηθοποιό – αφηγητή όπου θα παρουσιάσουν το λυρικό Μίκη Θεοδωράκη. Η μουσική θα συναντάει το λόγο από χαρακτηριστικά κείμενα της ζωής αλλά και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Μικρές ιστορίες του συνθέτη με τους ποιητές, γεγονότα της περιόδου αλλά και της ζωής του, άρρηκτα συνδεδεμένα με τη μουσική. Από τη «γειτονιά των Αγγέλων» στη γειτονιά των Αθανάτων…

Συντελεστές: Τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης
Χορωδία Λαυρίου
Αφηγητής– ηθοποιός: Χριστόδουλος Στυλιανού
Συνοδεύει ορχήστρα μουσικής δωματίου

Τη μουσική διεύθυνση όπως και την ενορχήστρωση των μουσικών έργων έχει ο Θεόδωρος Λεμπέσης

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» συστάθηκε το 2001, βάσει του Ν.2932/2001 «Μετατροπή Λιμενικών Ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες»

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ