ΕΛ | ΕΝ

πατήστε enter για να αναζητήσετεNέα

Δελτίο Τύπου Αποτελέσματα Ο.Λ.Λ.Α.Ε. 2017

16 Φεβρουαρίου, 2018

Με τα πρώτα προσωρινά στοιχεία οικονομικού αποτελέσματος του ΟΛΛ ΑΕ για το 2017 στη διάθεση της Διοίκησης, φαίνεται πως ο Οργανισμός συνεχίζει σταθερά τη θετική πορεία των τελευταίων ετών.

Το Ισοζύγιο (Έσοδα – Έξοδα) της χρήσης του 2017 παρουσιάζει αυξητική τάση της τάξης του 1% σε σχέση με το 2016, ξεπερνώντας τα 858.000 Ευρώ και αυτό παρά την αντίστοιχη πτώση των εσόδων κατά περίπου 6,5%.

Η μείωση των εσόδων προήλθε κατά κύριο λόγο από:

  1. τις εμπορικές δραστηριότητες (-23%) και κύρια από την μειωμένη κίνηση RoRo πλοίων στη γραμμή Κων/πολη – Λαύριο – Τεργέστη,
  2. την κατακόρυφη πτώση της Κρουαζιέρας (-59%),

ενώ αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από:

  1. τον υπερ-διπλασιασμό εσόδων από διερχόμενα σκάφη αναψυχής,
  2. τη σημαντική αύξηση εσόδων από τη διάθεση χώρων προσωρινής αποθήκευσης στις αποβάθρες του Νότιου λιμενικού τμήματος (42%), αλλά και
  3. τη διαχείριση των γεφυροπλάστιγγων του Οργανισμού.

Παράλληλα, οι Δαπάνες του Οργανισμού παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 9%, αποτέλεσμα κύρια εξορθολογισμού και βελτίωσης της διαχείρισης, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός πως οι δαπάνες συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων κινήθηκαν ανοδικά, παρά τη συνολική μείωση δαπανών του Οργανισμού.

Το 2017, μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός ολοκλήρωσε τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών συστημάτων και συστημάτων Πληροφορικής με τεχνολογίες αιχμής, ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη νέα Ψηφιακή εποχή!

Αντίστοιχες προβλέπονται και οι προοπτικές για το 2018, με προτεραιότητα στην προσπάθεια επανεκκίνησης της Κρουαζιέρας σε μακροχρόνια και βιώσιμη βάση.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» συστάθηκε το 2001, βάσει του Ν.2932/2001 «Μετατροπή Λιμενικών Ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες»

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ