ΕΛ | ΕΝ

πατήστε enter για να αναζητήσετεNέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΥΡΙΟΥ

10 Οκτωβρίου, 2023

Δύο ακτοπλοϊκές εταιρίες, η FAST FERRIES και η GOLDEN STAR FERRIES, εξέφρασαν εγγράφως τις ευχαριστίες τους προς τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ και το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΑΥΡΙΟΥ  για την οργάνωση του ελλιμενισμού των πλοίων τους, μετά το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2023 και που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί το λιμάνι της Ραφήνας, το οποίο είναι η βάση των προαναφερόμενων εταιριών.

Από τις 9-9-2023 έως τις 12-9-2023 τα δρομολόγια 4 συμβατικών πλοίων των ως άνω εταιριών πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι του Λαυρίου.

 

Ο ΟΛΛ ΑΕ, σε συνεργασία με το Κ. Λιμεναρχείο Λαυρίου οργάνωσαν τις προσεγγίσεις των πλοίων, ώστε να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από την έναρξη των σχολείων.

 

Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα απαιτητική δεδομένου ότι ήταν προγραμματισμένα πολυάριθμα δρομολόγια ακτοπλοΐας από τα πλοία που έχουν βάση το λιμάνι του Λαυρίου, οι καιρικές συνθήκες ήταν οριακές, επιβλήθηκε απαγορευτικό απόπλου, ενώ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έπρεπε να εξυπηρετηθούν πλοία κρουαζιέρας και Ro-Ro διεθνών πλόων, για τα οποία ισχύουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας κατά τον ελλιμενισμό τους.

 

Ο ΟΛΛ ΑΕ επιθυμεί να ευχαριστήσει, εκτός του προσωπικού του Κ. Λιμεναρχείου Λαυρίου, τις πλοιοκτήτριες εταιρίες και τους πλοιάρχους των πλοίων της Ακτοπλοΐας που ελλιμενίζονται στο Λαύριο,  για την κατανόηση που επέδειξαν και τη διάθεση συνεργασίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ GOLDENSTAR FERRIES

Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το αρχείο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ FAST FERRIES

Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το αρχείο

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» συστάθηκε το 2001, βάσει του Ν.2932/2001 «Μετατροπή Λιμενικών Ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες»

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ