ΕΛ | ΕΝ

πατήστε enter για να αναζητήσετεNέα

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΛΑΥΡΙΟΥ

17 Ιουνίου, 2021

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κου Ιωάννη Πλακιωτάκη, της Υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κου Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, εγκαινιάστηκε η συνεργασία και η έναρξη δρομολογίων μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Α.Ε. και της CELESTYAL CRUISES.

Η εκδήλωση των εγκαινίων έγινε επί του Κ/Ζ CELESTYAL CRYSTAL με οικοδεσπότες τον CEO κ. Κρις Θεοφιλίδη, τον CΟO κ. Γεώργιο Κουμπενά, καθώς και τον Πλοίαρχο του πλοίου κ. Νίκο Βασιλείου.

Η CELESTYAL CRUISES θα χρησιμοποιήσει καταρχάς το Λιμάνι του Λαυρίου για δύο πλοία, το Κ/Ζ CELESTYAL CRYSTAL και το Κ/Ζ CELESTYAL OLYMPIA έως το τέλος του 2021. Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου και η CELESTYAL CRUISES έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεχιστεί η μεταξύ τους συνεργασία και τα επόμενα χρόνια. Πρόθεση της Διοίκησης του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. είναι να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο στην αγορά κρουαζιέρας με πλοία μεσαίου και μικρού μεγέθους.

Η Διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. φρόντισε σε ελάχιστο χρόνο να μετατρέψει τον Επιβατικό Σταθμό του λιμανιού σε ένα σύγχρονο terminal κρουαζιέρας, πλήρως προσαρμοσμένο στις απαιτούμενες προδιαγραφές safety και security και βεβαίως στις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Πρωτοκόλλων, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία μιας Πύλης εισόδου στην Ευρώπη.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Πλακιωτάκης ανήγγειλε την έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΣΑΛ του έργου κατασκευής πλωτών προβλητών εντός του Λιμένος Λαυρίου, έργο το οποίο έχει πλήρως προετοιμαστεί από τη Διοίκηση του Ο.Λ.Λ.Α.Ε.

Επιπροσθέτως, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε ότι το ΥΝΑΝΠ έχει ήδη αδειοδοτήσει πλήρως τη διαπλάτυνση του ανατολικού finger pier του λιμένος, ώστε να βελτιωθούν σημαντικά οι συνθήκες υποδομής κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι.

Για τη συνεισφορά του λιμένος και τη δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και η Πρόεδρος του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. κα Ιωάννα Κουλουβράκη. Η κα Ζαχαράκη μετέφερε και το μήνυμα του Υπουργού Τουρισμού κου Χάρη Θεοχάρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός άλλων, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Αυγερινός, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, ο Κ. Λιμενάρχης Λαυρίου Αντιπλοίαρχος Χρήστος Ζούμπος, η Διευθύντρια του Τελωνείου Λαυρίου κα Κωνσταντίνα Μόλαρη, ο Διοικητής του Τμήματος Αλλοδαπών Λαυρίου κ. Ελευθέριος Καρασαββίδης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Λ.Λ.Α.Ε. κ. Σταύρος Παπασταυρόπουλος και κ. Δημήτρης Λεμονάκης.

16-6-2021. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ CELESTYAL

Κάντε κλικ για να κατεβάσετε το αρχείο

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ

Η εταιρεία με την επωνυμία «Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.» συστάθηκε το 2001, βάσει του Ν.2932/2001 «Μετατροπή Λιμενικών Ταμείων σε Ανώνυμες Εταιρείες»

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ